Doelgroep: mensen

De afgelopen jaren heb ik via diverse  marketingdeskundigen begrepen dat als je iets wil verkopen, je een ‘niche’ moet hebben. Dat betekent zoiets als een hele specifieke doelgroep met een heel specifiek probleem (bijvoorbeeld travestieten die graag op naaldhakken tegen de wind in willen leren lopen), waar ik als coach in gespecialiseerd ben. Ik snap daar de waarde wel van, als ik een probleem ga ga ik ook het liefst naar iemand die zich daarin heeft verdiept, er veel van weet en er warm voor loopt. Maar tot op heden is het mij niet gelukt mijn niche te vinden. ik heb wel m’n best gedaan, allerlei online programma’s doorlopen, boeken gelezen en erover gepraat, op de hei en in cafe’s. Ik heb ook niches gekozen. De een na de ander. En dat was ‘m dan toch weer niet en het is ook  niet de bedoeling van de strategie trouwens…….

Het komt ergens door….ik wil stiekem geen niche want mijn doelgroep is ‘mensen’  Wezens die op twee benen lopen en super-mega-talentvol zijn, ieder op z’n eigen manier. Ze leven in groepen en kunnen op diverse manieren met elkaar communiceren. Maar dat communiceren is lastig en er gaat nog wel eens wat mis. Dan begrijpen ze elkaar niet en worden ze boos op elkaar. Als dat vaak gebeurt gooien ze hun kont tegen de krib. Maar ja, mensen zijn sociale wezens, zonder mekaar vinden ze er ook niks aan.

Zichzelf kunnen ze het leven trouwens ook flink zuur maken. Ze saboteren zichzelf, zijn streng voor zichzelf, ontspannen te weinig, ze durven dingen niet omdat ze denken dat het gaat mislukken, en daarvan denken ze dan weer dat dat erg is. Ze huilen te weinig. Ze lachen te weinig. Ze gaan zichzelf met andere mensen vergelijken.

Zo komen ze niet echt uit de verf. Veel van hen begrijpen wel dat ze zo niet bedoeld zijn, maar ze doen het wel.Dat gaat natuurlijk wringen en dan krijgen ze hoofdpijn, of sacherijnige buien. Of ze worden heel moe, of ze hebben nergens meer zin in. Of ze worden heel snel boos. Of ze kunnen niet slapen. Of nog iets anders rots.

Ik bied mij aan om naar deze mensen te luisteren, hen te helpen zichzelf leren begrijpen, hen inzicht geven in de (vaak onbewuste) patronen die hen aansturen en leren patronen te veranderen, verdriet te verwerken, op zichzelf te vertrouwen, goed voor zichzelf te zijn. Speciaal voor iedereen die daar wat aan heeft.

 

Related Posts

Leave a Reply